Sunday, October 28, 2012

Ankara-Part 1

Pavia-Ankara-Floransa-Pavia dongusunu tamamladigima gore, blogumla hasret giderme zamanidir artik:)

Uc tatli blogger'im Alice, Hande ve JD'nin Ankara'da bir bulusma ayarladiklarini duyunca, heyecanla tarihe baktim hemen.
20 Ekim! Tam da benim Ankara'da oldugum zaman! Sevincle guzellere haber saldim ve gunumuzu heyecanla beklemeye basladim.

Sevimli detaylarla hazirlanmisti bulusmamiz. Afisinden, yer secimine, yemeklerden, hediyelerine kadar.
Bu uc guzel, gun sonunda hepimizin icine mutluluk baloncuklari koyarak ugurladilar bizi.

Iyi ki bu guzel bulusmada bulunabildim, gormek istedigim yuzleri gordum, canli canli konusmak istediklerimle konustum, yeni kesifler yaptim
Kocaman opucuklerim hepinize;*







JD'cigimin hazirladigi, benimle taa Pavia'ya gelen ciceklerim.
Hatta pembis tirnaklarimin mesulu de onlar;))

Sahibelerimizin bloglarindan baska neler yaptigimizi gorebilirsiniz;)




Monday, October 15, 2012

Sintra, a fairytale


While I am on the way to my hometown, Ankara, you may enjoy Sintra, Portugal.
Have a great week!

Son uzun yolculugumuzun izleri, etkileri henuz gecmemisken, biz bugun yine yollardayiz.
Bu sefer evimize, Ankara'ya gidiyoruz. 

Biliyorum ki Portekiz post'lari birikecek, bir yerden baslamak lazim.
O zaman sizi bir masalla, her Portekizlinin dedigi gibi en romantik sehirle, satolari, sanat galerileri, bakmaya doyulmayan guzellikleriyle basbasa birakiyorum:)














Eger Portekiz'den daha cok fotograf gormek icin sabirsizlaniyor ve beni tembel buluyorsaniz sizi caliskan HAYAT'in fotograf deposuna alalim:)

Mutlu haftalar!




Wednesday, October 10, 2012

Portuguese Cuisine

All about Portuguese Cuisine, which amazed us for 9 whole days!
From the meat on hot stone to the desserts of egg, along with delicious Port Wines!
Enjoy!

Avrupa'da Italya’dan sonra en uzun kaldigimiz ulke Portekiz oldu.
Dokuz gun suren Portekiz gezisinin uzerinden dokuz gun gecince 'artik klavyeyi elime alayim' dedim.
Dokuz gunluk bu geziye, bir dunya deprem konferansi, iki sunum, uc sehir, dort ayakkabi, cok yemek sigdirdik:)
Sayilar tamamen gercegi yansitmaktadir:))

Nereden baslasam derken, aklimda, kalbimde en cok yer edenden baslamak istiyorum:
Portekiz mutfagi.
Italyanlardaki pazarlama yetenegi Portekizlilerde olsaydi, her ulkede bir 'Portekiz Sofrasi' olurdu bence.

Genel kani olarak, Portekiz mutfagi esittir Codfish yani Bacalhau yani Morina baligi.
Tamam o bir basyapit ama bizim gordugumuz dahasi oldu.
(Bu arada Bacalhau'nun karamelize sogan ve bol patatesli halini gece 12'de yemeye kalkismayin, olur mu;))

Gelelim Lizbon'daki favorimize: Restaurante Cabaças.
Resimde de goruldugu uzere cabaças, su kabagi demek.
(Portekizce ile Turkce'nin paylastigi cok benzer kelime var;))


Bairro Alto'nun cok yakininda bulunan bu restoranda yiyebilmek icin 1 saat beklemeyi goze aldik!
Kaba garsonlarina ragmen hem de!

Ama mevzubahis asagidaki yemek olunca, olumsuzluklari unutuverdik.
Soldaki halde gelen 'naco na pedra' yani tas ustunde et, o sicacik tasta hemen sagdaki hale donusuyor.
Istedigin kararda pisirebildigin etinle etoburlugun zirvelerine ulasabiliyorsun:)
Onden gelen peynir tabagin, Porto'nla, tatlinla, kahvenle 20€'yu gecmeyecek hesabinla mutlu mesut ayrilabiliyorsun buradan;) 

Kimse Portekiz'in sahane peynirleri oldugunu da soylememisti ama biz kesfettik:P

Ve tatlilari...
Her yorenin kendine ait bir 'Pasteis de ..'si var. 
Milfoyler arasi kremalar, marmelatlar...
En sevdigimiz Lizbon yakinindaki Belém'in Pasteis'i;) 
(Bu arada dokuz gun boyunca Pasteis de Belém'i dogru telaffuz etmeye calistim! Bu dil zor be!) 


Ikinci tercihimizse Sintra'daki Piriquita...

Bu seferki Pasteis de Sintra...

Ve son olarak, hala beni saskina ceviren Ovos Moles de Aveiro.
Nasil bir tatli olduguna dair yorumlari alayim?


Tahmin edebildiniz mi bilmem ama bu tatli sadece yumurta ve sekerden olusuyor.
Ortasi yumurta sarisi ve seker karisimi, disi yumurta beyazi ve seker karisimi.
Aveiro'lularin seker gibi yedigi bu tatli bana hitap etmese de denedim. 
Kendinizi cok zorlamazsaniz yumurta kokusu almiyorsunuz ama bir Pasteis degil iste;)

Eee, o kadar yemege ne eslik edecek derseniz:

Super Bock! 
Adi gibi olan ve ayrica super ucuz biranizi ister yemek masanizda, ister nehir kenarinda icebilirsiniz.

Daha sofistike takilmak isterseniz, sizi Porto'nun sarap ureticilerinin konuslandigi diger yakaya alalim.
Taylor's bizim tercihimizdi, tam puan aldi;)

Turistik gezinize ara vermek istediginizde ise cikolata kaplar icinde Ginjinha/ Visne Likoru shot'lari yapabilirsiniz.

Bir sonraki Portekiz post'unda gorusmek uzere!

Adeus!


Saturday, October 6, 2012

Back soon

I'll be here soon...
Happy weekend!


Defalarca 'new post'a basip, yazamadan ciktim...
Ayri kaldik bir sure ama geliyorum.


Mutlu bir Cumartesi ve Pazar olsun;)